Berenjenas rellenas de ternera estofada
Hello everybody, it is Jim, welcome to our recipe page. Today, we're going to prepare a distinctive dish, Berenjenas rellenas de ternera estofada. One of my favorites. For mine, I will make it a bit unique. This will be really delicious.
Berenjenas rellenas de ternera estofada is one of the most favored of recent trending foods in the world. It's enjoyed by millions every day. It's easy, it is quick, it tastes yummy. Berenjenas rellenas de ternera estofada is something that I have loved my entire life. They are nice and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Berenjenas rellenas de ternera estofada, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Berenjenas rellenas de ternera estofada delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Berenjenas rellenas de ternera estofada is 2 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Berenjenas rellenas de ternera estofada estimated approx + 1h.
To begin with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have Berenjenas rellenas de ternera estofada using 14 ingredients and 17 steps. Here is how you can achieve that.
Ingredients and spices that need to be Get to make Berenjenas rellenas de ternera estofada:
- 2 berenjenas
- 300 gr ternera para estofar
- 1 cebolla
- 1 tomate
- 200 ml vinto tinto
- Fondo de ave o carne
- 1 hatillo de hierbas aromáticas o 1 hoja de laurel
- Salsa pesto
- Bechamel
- 1 nuez de mantequilla
- 2 c.p harina
- 250 ml leche
- 2 c.s parmesano en polvo
- Nuez moscada, pimienta y sal
Instructions to make to make Berenjenas rellenas de ternera estofada
- Salpimentamos y enharinamos ligeramente la ternera cortada en trozos para estofar.
- Los doramos en una olla para sellarlos. Reservamos.
- En la misma olla, pochamos la cebolla picadita desglasando los restos de la carne que hayan dejado.
- Cuando coja color, añadimos el tomate triturado y dejamos secar.
- Añadimos la carne y el vino tinto. Subimos el fuego y dejamos reducir un poco. Añadimos fondo de ave hasta cubrir y el hatillo de hierbas.
- Cuando hierva bajamos el fuego a chup chup suave y dejamos cocer tapado hasta que la carne esté muy tierna (1 hora y media aprox.). No hay prisa 😜
- Una vez tierna, sacamos la carne y esperamos que se enfríe un poco y desmigamos. Reservamos en un bol.
- La salsa la colamos y la reservamos para otra preparación. También podemos reducirla hasta glasé para luego ponerla por encima, como idea 😜. Esta vez no lo hice porque tenía salsa pesto que me apetecía más jajajaaja
- Cortamos las berenjenas por la mitad. Hacemos cortes en diagonal en los dos sentidos en la pulpa sin llegar a atravesar la piel de debajo.
- Salpimentamos y ponemos un poco de aceite y las ponemos al horno unos 40 minutos hasta que la pulpa esté tierna.
- Sacamos del horno y dejamos enfriar un poco. Sacamos la pulpa con ayuda de una cuchara dejando la piel intacta.
- Picamos la berenjena y la añadimos a la ternera desmigada que teníamos reservada. Comprobamos de sal y pimienta este relleno. Reservamos.
- Hacemos una bechamel rápida. Hacemos el roux añadiendo la harina en la mantequilla derretida. Después agregamos la leche caliente y removemos hasta que se espese un poco. Después añadimos el parmesano y las especias y sal a vuestro gusto.
- Rellenamos las berenjenas con la mezcla de su pulpa y la carne, napamos con la bechamel, ponemos un poco más de parmesano en polvo y gratinamos en el horno.
- Cuando las saquemos del horno disponemos un poco de pesto por encima para que se deshaga un poco con el calor que tengan.
- ¡Listo! Espero que os gusten.
As your experience and self-confidence expands, you will certainly locate that you have extra all-natural control over your diet as well as adapt your diet regimen to your personal preferences gradually. Whether you wish to offer a dish that utilizes fewer or even more components or is a little essentially hot, you can make easy adjustments to accomplish this goal. In other words, start making your recipes promptly. As for fundamental food preparation skills for beginners you do not need to discover them yet only if you grasp some straightforward food preparation strategies.
This isn't a complete guide to quick and also simple lunch recipes however its good something to chew on. Hopefully this will certainly get your creative juices moving so you can prepare delicious meals for your family without doing a lot of heavy meals on your trip.
So that is going to wrap this up with this special food Easiest Way to Make Ultimate Berenjenas rellenas de ternera estofada. Thanks so much for reading. I am sure that you can make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!
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