Lasaña de berenjena

Lasaña de berenjena

Hello everybody, it is John, welcome to my recipe site. Today, we're going to make a distinctive dish, Lasaña de berenjena. It is one of my favorites food recipes. For mine, I will make it a bit tasty. This will be really delicious.

Lasaña de berenjena is one of the most well liked of recent trending meals on earth. It is enjoyed by millions every day. It is simple, it's quick, it tastes delicious. Lasaña de berenjena is something which I've loved my entire life. They're nice and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Lasaña de berenjena, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Lasaña de berenjena delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Lasaña de berenjena is 6 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To get started with this recipe, we must prepare a few components. You can cook Lasaña de berenjena using 10 ingredients and 9 steps. Here is how you cook it.

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Lasaña de berenjena:

  1. Para la lasaña:
  2. 2 berenjenas grandes
  3. 1 cebolla
  4. 1/2 tarro tomate triturado
  5. 400 gramos carne picada de pollo, ternera o mixta
  6. Para la bechamel:
  7. 3 cucharadas AOVE
  8. 3 cucharadas soperas harina no muy colmadas
  9. 400 ml leche semidesnatada
  10. al gusto Sal, pimienta y nuez moscada

Steps to make to make Lasaña de berenjena

  1. Primero vamos a lavar y cortar las berenjenas en láminas. Una vez cortada las metemos al microondas durante 6-8 minutos para que se pongan blanditas.
  2. Precalentamos el horno. Ahora picaremos la cebolla y la vamos a sofreír con un poquito de aceite. Este será el único aceite que lleve la lasaña.
  3. Mientras se hace la cebolla a fuego lento, vamos a especiar la carne. Yo la carne la congelo en bolsas herméticas y en esa misma bolsa echo las especias. Le he puesto ajo en polvo, curry y sal, pero puedes poner la que más te guste. Luego cierro la bolsa y muevo la carne para que todo quede bien impregnado. A continuación agregamos la carne a la cebolla.
  4. Cuando la carne esté hecha vamos a añadirle tomate. A mi el tomate cocinado no me gusta mucho por eso le echo unas 3 cucharadas soperas, en esta ocasión he elegido este que viene un poco frito ya pero es el que tenía abierto. Mejor si es triturado.
  5. Dejamos la carne a fuego medio y vamos a hacer la bechamel. Para ello vamos a poner en un cazo las 3 cucharadas de aceite y las 3 de harina (no muy colmadas) y vamos a mover la mezcla. Esto lo hacemos para que la salsa no sepa a harina cruda. Luego añadimos poco a poco la leche, que debe estar previamente caliente. Removemos con una varilla y añadimos sal, pimienta y nuez moscada al gusto. Cuando espese retíramos del fuego.
  6. Para el molde: Yo no tenía ningún molde de cristal para horno así que he usado este de usar y tirar. Como no me gusta el aluminio lo he forrado con papel de horno. Luego he recortado los bordes. De esta manera tampoco es necesario untar el molde con mantequilla ni aceite.
  7. Ahora montamos la lasaña. Para ello ponemos una capa de berenjena (los trozos más gorditos) y una capa de la carne. Otra capa de berenjena y otra de carne. Por encima le añadimos la bechamel y espolvoreamos queso light. Disculpad pero de este proceso no tengo fotos.
  8. Metemos en el horno precalentado la lasaña durante 25 minutos a 180 grados. Cuando pase este tiempo, la sacamos, emplatamos y listo. He puesto porciones pequeñas y he acompañado con canónigos. El resto lo he congelado en tupper de cristal y me ha dado para dos comidas más.
  9. Como he cortado 3 berenjenas me ha sobrado 1 y con ella he hecho un cake de berenjena y chocolate. Adjunto pasos en otra receta 😋

As your experience and also self-confidence grows, you will discover that you have much more natural control over your diet plan as well as adjust your diet plan to your personal preferences gradually. Whether you want to serve a dish that makes use of less or more active ingredients or is a little bit essentially zesty, you can make basic adjustments to attain this goal. In other words, begin making your dishes promptly. As for fundamental food preparation skills for beginners you do not need to discover them however only if you grasp some basic food preparation techniques.

This isn't a complete overview to fast and simple lunch recipes yet its good food for thought. Hopefully this will certainly get your creative juices flowing so you can prepare tasty dishes for your household without doing a lot of square meals on your journey.

So that's going to wrap it up with this exceptional food How to Make Homemade Lasaña de berenjena. Thanks so much for your time. I'm sure that you can make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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