362. Moussaka tradicional griega 🇬🇷 🇬🇷 (principal carne)

362. Moussaka tradicional griega 🇬🇷 🇬🇷 (principal carne)

Hey everyone, hope you're having an amazing day today. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, 362. Moussaka tradicional griega 🇬🇷 🇬🇷 (principal carne). One of my favorites. For mine, I will make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

362. Moussaka tradicional griega 🇬🇷 🇬🇷 (principal carne) is one of the most well liked of recent trending foods in the world. It is appreciated by millions daily. It is easy, it's fast, it tastes delicious. 362. Moussaka tradicional griega 🇬🇷 🇬🇷 (principal carne) is something which I have loved my entire life. They are nice and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from 362. Moussaka tradicional griega 🇬🇷 🇬🇷 (principal carne), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare 362. Moussaka tradicional griega 🇬🇷 🇬🇷 (principal carne) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make 362. Moussaka tradicional griega 🇬🇷 🇬🇷 (principal carne) is 4 personas. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook 362. Moussaka tradicional griega 🇬🇷 🇬🇷 (principal carne) estimated approx 1 hora.

To get started with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can have 362. Moussaka tradicional griega 🇬🇷 🇬🇷 (principal carne) using 20 ingredients and 7 steps. Here is how you can achieve it.

Por temas ecológicos, en mi casa hemos decidido restringir el consumo de carne. Pero como no somos vegetarianos, el día que la consumimos es por todo lo alto. Aquí va un plato, que todos conocemos, pero que he buscado que sea lo más tradicional posible. Me ha salido muy bueno 😋

Ingredients and spices that need to be Take to make 362. Moussaka tradicional griega 🇬🇷 🇬🇷 (principal carne):

  1. 4 berenjenas
  2. 2 patatas medianas
  3. 450 gr cordero picado
  4. 1 cebolla picada
  5. 1 diente ajo picado
  6. 200 gr tomate triturado
  7. 1/2 vaso vino blanco
  8. 1 huevo batido
  9. Al gusto sal
  10. Al gusto pimienta negra
  11. Tomillo
  12. Mantequilla para untar el molde
  13. Aceite de oliva virgen extra
  14. Para la salsa bechamel:
  15. 25 gr harina
  16. 25 gr mantequilla
  17. 500 ml leche
  18. Queso rallado mozzarella para gratinar
  19. Pizca nuez moscada
  20. Al gusto sal

Instructions to make to make 362. Moussaka tradicional griega 🇬🇷 🇬🇷 (principal carne)

  1. Lavamos las berenjenas y las cortamos a rodajas de medio centímetro. Las ponemos sobre un papel absorbente y les añadimos una pizca de sal durante 15 minutos. En una sartén con aceite vamos friendo las patatas cortadas en mandolina al 2 y con una pizca de sal. Tienen que estar tiernas por dentro. Una vez listas, sacamos, escurrimos y apartamos.
  2. Retiramos la cantidad de aceite de la sartén y dejamos solo un fondito. Lavamos y secamos las berenjenas por ambos lados y a vamos friendo por tandas. A medida que freímos, vamos añadiendo aceite. Las sacamos y las ponemos en un colador para que escurra el exceso de aceite.
  3. Con los excesos de aceite de las berenjenas freímos la cebolla y el ajo, salpimentamos y añadimos la carne. Sofreímos y añadimos el tomillo y el tomate. Mezclamos bien y con el fuego medio tapamos y dejamos unos 20 minutos. Seguidamente añadimos el vino y dejamos unos 10 minutos más, esta vez con la sartén destapada. Hasta que se nos haya absorbido todo el líquido.
  4. Mientras se sofríe la carne, vamos a elaborar la salsa bechamel en un cazo, fundiendo la mantequilla friendo bien la harina para que no tenga sabor a crudo y seguidamente sin dejar de batir con las varillas manuales, vamos incorporando la leche hasta obtener nuestra salsa bechamel. Salamos y añadimos una pizca de nuez moscada. No tiene que quedar líquida, más bien espesa para que no chorree.
  5. Una vez tenemos la carne, apartamos del fuego y añadimos un huevo batido mezclando bien para que quede todo bien integrado y la salsa nos quede unida. Mientras precalentamos el horno a 160º
  6. Untamos con mantequilla un molde para el horno, colocamos la base con las rodajas de patatas y seguidamente la primera capa de berenjena y después una capa de la salsa de carne, repartimos y aplastamos con una cuchara y repetimos esta operación: capa de berenjenas y capa de carne. Así hasta acabar con ellas.
  7. Cubrimos con la salsa bechamel y espolvoreamos con queso rallado. Metemos la fuente en el horno durante unos 15-20 minutos. Transcurrido ese tiempo subimos la temperatura del horno a 200º para acabar con el gratinado durante unos 3-4 minutos. Servir caliente. Que aproveche!!!

As your experience as well as confidence expands, you will locate that you have extra natural control over your diet regimen as well as adjust your diet plan to your individual tastes over time. Whether you intend to offer a recipe that utilizes fewer or even more components or is a little essentially hot, you can make basic modifications to accomplish this goal. In other words, begin making your recipes promptly. As for basic cooking abilities for beginners you do not require to discover them however just if you grasp some easy cooking methods.

This isn't a full overview to fast and also easy lunch dishes however its great something to chew on. Hopefully this will get your creative juices flowing so you can prepare delicious dishes for your household without doing way too many square meals on your journey.

So that is going to wrap this up for this exceptional food How to Prepare Super Quick Homemade 362. Moussaka tradicional griega 🇬🇷 🇬🇷 (principal carne). Thanks so much for your time. I am sure you will make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Rebanadas de paté de berenjena con atún

Berenjena vegetal

Alubias pintas con berenjena, champiñones y setas